Fot. Kuchnie Hildebrandt
Wyspa kuchenna z blatem sterowanym elektronicznie sprawdzi się nawet w niewielkich pomieszczeniach, w których ważne jest ergonomiczne rozplanowanie przestrzeni. Składa się ona z dwóch części, które po złożeniu idealnie się na siebie nakładają i tworzą spójną całość bez widocznych spoiw. Wierzchnią część stanowi jednolity blat, który można wykorzystywać jako przestrzeń roboczą czy stolik. Po jego rozsunięciu użytkownik otrzymuje dostęp do zamontowanej w wyspie płyty indukcyjnej. W zależności od potrzeb, można użytkować jedną lub dwie części jednocześnie. Natomiast korzystanie z piekarnika jest w pełni uniezależnione od ułożenia blatów.
Blat wykorzystany w projekcie Kuchnie Hildebrandt, to produkt firmy DuPont. Wykonany jest z higienicznego i bezpiecznego dla żywności kompozytu Corian?. Prawidłowo czyszczony materiał Corian? jest odporny na bakterie, grzyby i pleśnie. Ponadto jego gładka powierzchnia bez porów uniemożliwia wnikanie pod nią zarazków.
Wyspa marki Kuchnie Hildebrandt łączy w sobie zaawansowaną technologię oraz ciekawy design. Nowoczesny, gładki blat połączony jest z frontami lakierowanymi na wysoki połysk. Zrezygnowano w niej z wystających uchwytów i zastąpiono je frezowanymi, minimalistycznymi zamiennikami. Wyspa wyposażona jest w szuflady wewnętrzne BLUM.
Działanie wyspy można zobaczyć na filmie umieszczonym na stronie Kuchnie Hildebrandt: http://kuchnie-hildebrandt.com/video/
Czytaj więcej:
Kuchnie na wymiar – co należy wiedzieć
Dołącz do dyskusji