kuchnieportal

Latte macchiato doppio i inne specjały kawowe z ekspresem JURA IMPRESSA A9

Latte macchiato doppio i inne specjały kawowe z ekspresem JURA IMPRESSA A9

12 specjałów kawowych do wyboru – tę unikalną możliwość zapewnia w pełni automatyczny eskpres do kawy IMPRESSA  A9. Z jego pomocą przygotujemy ulubione kawy wszystkich domowników, które zachwycą swym smakiem i aromatem. Dodatkowo IMPRESSA A9 wyróżnia się nowoczesnym wzornictwem, kompaktową budową oraz innowacyjnym Procesem Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®).

Fot. Ekspres wolnostojący IMPRESSA A9, JURA  

Różnorodne specjały kawowe w standardzie najlepszych, światowych kawiarni dostępne zawsze, kiedy masz na nie ochotę – to marzenie wielu miłośników kawy. Nowoczesne ekspresy klasy premium pozwalają je urzeczywistnić i w zaciszu własnego domu cieszyć się smakiem oraz aromatem doskonałego espresso, cappuccino czy latte macchiato. Obok jakości naparu, ważnym czynnikiem decydującym o klasie ekspresu, jest również spektrum kaw, które możemy z jego pomocą przyrządzić. Szwajcarski producent automatycznych ekspresów do kawy JURA, oferuje wyjątkowy model – IMPRESSA A9, który przygotowuje aż 12 specjałów kawowych!

Ekspres Jura IMPRESSA  A9
Fot. Ekspres wolnostojący IMPRESSA A9, JURA  

IMPRESSA A9, jako jedyny spośród wszystkich w pełni automatycznych ekspresów do kawy JURA przygotuje cappuccino doppio i latte macchiato doppio, czyli klasyczne specjały z dodatkiem mleka i pianki mlecznej na bazie podwójnego espresso. Ponadto przyrządzi m.in. latte macchiato, cappuccino, espresso i ristretto – niezwykle esencjonalny specjał, do przygotowania którego używa się zaledwie 25 ml wody (niemal dwa raz mniej niż w przypadku espresso). Sprawdź: przewodnik po kawach i przepisy na nie. 
Co istotne, IMPRESSA A9 może przyrządzić dwie filiżanki espresso, ristretto lub czarnej kawy w tym samym momencie. Wyjątkowy smak każdego naparu gwarantuje wielostopniowy młynek AromaG3, który mieli ziarna kawy, zachowując jednocześnie pełnię smaku i aromatu przygotowanego specjału.

Proces zaparzania z  P.E.P.

Światowa nowość opracowana i wdrożona przez inżynierów JURA – Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.) to rewolucyjna technologia, która optymalizuje czas ekstrakcji. Dzięki tej technologii nawet krótkie specjały kawowe, takie jak espresso i ristretto można przyrządzić z niespotykaną dotąd intensywnością i bogactwem smaku. Na czym polega unikalność tej technologii? P.E.P to pierwszy na świecie proces zaparzania, podczas którego woda przepływa przez mieloną kawę w precyzyjnie odmierzonych, krótkich odstępach czasu. Długość procesu i ilość wody odpowiadają ilości mielonej kawy. Uzyskany w ten sposób przedłużony czas ekstrakcji wydobywa pełny smak i aromat naparu.

Ekspres Jura IMPRESSA  A9
Fot. Ekspres wolnostojący IMPRESSA A9, JURA  

Intuicyjna obsługa

Ekspres IMPRESSA A9 wyposażony jest w kolorowy wyświetlacz z technologią dotykową, jaką znamy m.in. z nowoczesnych smartfonów. Jest bardzo przejrzysty i czytelny, dzięki czemu zapewnia intuicyjną obsługę. Za delikatnym dotknięciem ekranu wyświetlacza możemy przygotować wybrany specjał kawowy – bez konieczności samodzielnego, oddzielnego ubijania mleka czy mielenia ziaren.

Kompaktowa budowa i nowoczesny design

Ekspres IMPRESSA A9, mimo ogromnego zaawansowania technologicznego, jest zarazem kompaktowy – bez trudu zmieści się nawet w niewielkiej kuchni. Będzie przy tym jej funkcjonalną ozdobą. Charakteryzuje się nowoczesnym, perfekcyjnym wzornictwem. Zdecydowane, proste linie urządzenia sprawiają, że zyskuje elegancki, niemal purystyczny wygląd.

AO
4.08.2016

 

Dołącz do dyskusji