kuchnieportal
5 5 93

Lodówka w wyspie kuchennej – nowatorskie modele chłodziarek i zamrażarek na polskim rynku

Amerykańska marka Sub-Zero wprowadza na europejski rynek nowe chłodziarki oraz zamrażarki, które charakteryzują się minimalistycznym i uniwersalnym designem. Nie posiadają one widocznych okuć ani kratek, dzięki czemu dobrze komponują się z zabudową i pasują do różnych aranżacji kuchennych. Jednocześnie urządzenia wyposażóne są w zaawansowane rozwiązania, dzięki którym jedzenie pozostaje dłużej świeże. Na uwagę zasługuje szczególnie chłodziarka w formie niskich szuflad, umożliwiająca montaż m.in. w wyspie kuchennej. 

Lodówka-w-wyspie-kuchennej-4.jpg

Modele kolumnowe, wysokie i szuflady 

Oferta Sub-Zero obejmuje modele kolumnowe, wysokie oraz szuflady chłodnicze, które pozwalają na pełną integrację z sąsiednimi szafkami.
?

  • Modele kolumnowe wyposażone są w jedne drzwi, które przebiegają przez całą ich długość. Każdy model może pełnić rolę lodówki lub zamrażalnika. Dostępne w rozmiarach: 762 lub 610 mm x 2134 mm x 610 mm.
  • Modele wysokie posiadają 3 niezależne komory, z których jedna jest zamrażalnikiem. Dostępne  w  rozmiarach:  762/914  mm  x  2134  mm  x  610  mm.

 

Lodówka-w-wyspie-kuchennej-2.jpg

 

  • Szuflady chłodnicze – to innowacyjne rozwiązanie, które daje dużą swobodę aranżowania wnętrza. Ze względu na swoją budowę mogą być zamontowane np. pod blatem roboczym wysp kuchennych. W zależności od modelu, szuflady pełnią rolę wyłącznie chłodziarki lub chłodziarko-zamrażalki. Dostępne są w rozmiarach : 762 mm x 876 mm x 610 mm.

Lodówka-w-wyspie-kuchennej.jpg
 
Minimalistyczny design  i nowoczesna technologia

Obudowę i większość elementów wnętrza lodówek Sub-Zero wykonano z grubej stali nierdzewnej. Nie pochłania ona zapachów i jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości niż produkty z tworzyw sztucznych. To szczególnie ważne aspekty w przypadku urządzeń przeznaczonych do przechowywania żywności. Ponadto urządzenia pozbawione są widocznych okuć i kratek. Czyste, eleganckie linie oraz połyskująca stal mają uniwersalne zastosowanie. Pasują do minimalistycznej współczesnej zabudowy kuchennej, jak również do kuchni klasycznych, najczęściej wykończonych drewnem. 

Lodówka-w-wyspie-kuchennej-3.jpg
 
Modele lodówek i zamrażarek Sub-Zero to uniwersalny design połączony z zaawansowanymi rozwiązaniami. Za minimalistyczną formą kryje się technologia, która sprawia, że jedzenie dłużej zachowuje świeżość. W modelach wyposażonych w chłodziarkę i zamrażarkę zamontowane są dwa oddzielne kompresory. Powietrze w zamrażalce pozbawione jest wilgoci, dzięki czemu na produktach nie osadza się szron. Zarazem w chłodziarce utrzymany jest właściwy poziom wilgotności, który chroni smak i konsystencję potraw. Dodatkowym zabezpieczeniem jest mikroprocesor, który pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 1°C oraz wbudowany system oczyszczania powietrza – co 20 min niszczy on pleśń, wirusy, bakterie i etylen – substancję wytarzaną przez owoce i warzywa, która przyspiesza psucie się pożywienia.
 
 

1 komentarz
Małgorzata
7 grudnia 2015, 10:33
0/0

Przy tak skrupulatnej zabudowie nic nie mówi się o wentylacji chłodziarko-zamrażarek. Bardzo jestem ciekawa jak to rozwiązano!? Ładnie to wygląda, ale często instrukcje zabudowy wskazują inaczej i problem jest z gwarancją.

Dołącz do dyskusji