Komora zero stopni
Komora 0°C, nazywana też komorą „fresh” to zazwyczaj szuflada, w której utrzymywana jest temperatura bliska zeru stopni Celsjusza. Dzięki takim warunkom w komorze możemy przechowywać owoce, warzywa, ryby oraz mięso, czyli produkty, które szybciej od innych tracą przydatność do spożycia. Komora „fresh” pozwala na zachowanie świeżości wybranych artykułów przez dłuższy czas. Co więcej, zachowują one więcej wartości odżywczych w porównaniu do produktów znajdujących się w tradycyjnej lodówce.
Odpowiednia klasa energetyczna
Niejedną osobę może zdziwić fakt, że praca lodówki odpowiada za nawet 25% zużycia prądu w całym gospodarstwie domowym. Nikogo nie trzeba więc przekonywać, że wysoka klasa energetyczna tego urządzenia to podstawa i ulga ? zarówno dla naszego portfela, jak i środowiska. Jaką klasę energetyczną wybrać? Najbliższa ideału będzie oczywiście najwyższa, czyli A+++. Zużywa ona nawet 60% mniej prądu w stosunku do lodówek klasy A++, choć w tym przypadku trzeba liczyć się z wysoką ceną samego sprzętu. Warto więc szukać lodówek o klasie energetycznej co najmniej A+ i A++.
Automatyczne rozmrażanie
Funkcja automatycznego rozmrażania, czyli No Frost, sprawia, że lodówka nie wymaga rozmrażania. Nie musimy robić tego przed wakacyjnym wyjazdem ani cyklicznie, aby sprzęt pracował wydajnie. W lodówkach bezszronowych na ściankach nie zbiera się szron ani lód ? system automatycznie usuwa nadmiar wilgoci z urządzenia. Dzięki temu produkty pozostają dłużej świeże, a my możemy wyczyścić lodówkę znacznie szybciej.
Szybkie chłodzenie
Do czego przydaje się funkcja szybkiego chłodzenia? Wykorzystasz ją chociażby wtedy, gdy wpadną do Ciebie niezapowiedziani goście ? schłodzenie butelki wina zajmie tylko kilka minut. Opcja przydaje się też na co dzień w ciepłe dni, kiedy kupione produkty, po rozpakowaniu ich z nagrzanego bagażnika, powinny zostać jak najszybciej ochłodzone. Po natychmiastowym zmrożeniu produktów funkcja automatycznie się wyłącza.
Powłoka antybakteryjna
Spotykana w coraz większej liczbie lodówek. W przypadku większości z nich stosuje się jony srebra, które podczas uwalniania spowalniają procesy psucia się żywności. Dzięki temu jedzenie możemy przechowywać dłużej, bez obaw o przedwczesny rozwój bakterii i mikroorganizmów.
Szukasz najlepszego sprzętu, który będzie dbał o Twoją żywność? Sprawdź ceny lodówek na Neonet i wybierz model dla siebie.
Warning: Undefined variable $i in /home/klient.dhosting.pl/mkmmedia/nowa_kuchnieportal.pl/wp-content/themes/kuchnieportal/comments.php on line 61
ciekawy artykuł. moją uwagę przykuło jednak zdjecie. piękna, postarzana aranżacja :))